Maling: Mon træværksmaling holder vinteren over?

Vi malede vores træmøbler i sommers, og jeg er godt nok spændt på at se, om malingen holder vinteren over. Vi har desværre ikke noget sted at opbevare vores havemøbler vinteren over, så de må blive stående udenfor i haven, og så beder vi til, at træværksmalingen holder!

Jeg har ikke ret meget forstand på maling, men træværksmaling bør da kunne holde, selvom de er vinter og minusgrader, ikke? Det kan godt være, at møblerne ville have langt bedre af at stå indenfor vinteren over, men det har vi som sagt ikke plads til, så vi krydser alt, hvad vi kan for, at malingen ikke begynder at skalle af. Er det overhovedet muligt dog? Træværksmaling er jo kendt for at kunne holde til lidt af hvert, især fordi man ofte bruger træværksmaling på ting, der er beregnet til udendørs brug, fx havemøbler og stakitter.

Heldigvis har vi stadig noget træværksmaling tilbage fra i sommers, da vi malede havemøblerne, så hvis det skulle gå helt galt, kan vi nok godt rette op på det med en klat maling her og der. Spørgsmålet er bare, om det bliver pænt at se på, og æstetik er noget, jeg som kvinde går meget op i. Min mand er derimod ret ligeglad med udseendet, så jeg er ret sikker på, at hvis der er nogle steder, der skal lappes, så er det mig selv, der skal ud og gøre det – i hvert fald når det gælder vores havemøbler!

En helt anden ting er at vi faktisk købte en træværksmaling, der havde en super fin farve, og jeg har underligt nok aldrig set den i nogen butikker før. Måske er det noget maling, der kun findes på nettet, det skal jeg ikke kunne udtale mig om, men den farve kan i hvert fald anbefales, hvis der er nogle af jer, der står og skal bruge træværksmaling.

2 comments on “Maling: Mon træværksmaling holder vinteren over?

  1. Træværksmaling bør helt bestemt kunne holde til den danske vinter, men skal du male havemøbler og andet, der er beregnet til at stå udendørs, vil jeg anbefale dig enten at købe malingen nu og så vente med at male til sneen er forsvundet og temperaturerne er steget lidt, eller sætte møblerne indendørs efter de er blevet malet. På den måde får du det pæneste og mest holdbare resultat.

  2. Jeg har ikke ret meget forstand på maling, så der må jeg nok melde pas. Jeg er dog enig med Mia i, at du nok får mest ud af at vente med at male dine havemøbler til foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *