I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan skimmelsvamp opstår, hvilke betingelser der skal være gældende, brugsvaner og hvordan du skal undgå og forebygge skimmelsvampen.

 

Hvordan opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvamp opstår når du har opfyldt de tre vækstbetingelser for skimmelsvamps vækst. De tre betingelser er følgende: Ilt, organisk materiale og høj relativ luftfugtighed. Det vil altså sige, at alle boliger, rum og hjem har opfyldt 2 af de ovenstående vækstbetingelser. Altså ilt og organisk materiale. Det hele afhænger altså af den sidste, som er høj relativ luftfugtighed.

 

Skimmelsvamps ideelle relative luftfugtighed er 75%. Altså har du en relativ luftfugtighed på 75% så er den ideel for skimmelsvamp. Du kan altså være 100 procent sikker på, at du har skimmelsvamp, hvis din fugtighed er så høj som nævnt.

 

Tørrer du fx tøj indendørs er det et kæmpestort NO GO

 

Når du skal tørre dit tøj, så afgiver det ekstremt meget fugt. Har du brug for hjælp og rådgivning til dit indeklima så skal du vide at virksomheden NESS rådgiver gerne omkring dit indeklima. Dit indeklima er rigtig vigtigt, da det påvirker din sundhed på enten en positiv eller negativ måde.

 

Hvad gør man så for at komme af med skimmelsvampen? Eller forebygge den.

 

Når du skal forebygge skimmelsvampen, så skal du for eksempel undgå at tørre tøj indendørs, du skal huske at lufte ud 3-4 gange om dagen i 5-10 minutter. Du kan også investere i en affugter. Denne kan også bruges til at måle den relative luftfugtighed. Du kan også se, hvor meget vand der faktisk er i luften. Vi afgiver omkring 2-3 liter vand til luften og det kan altså blive ret hurtig fugtigt, hvis ikke man lufter ud 2-3 gange om dagen. Derudover kan du også rådføre dig som sagt med et firma, der er ekspert i indeklima og skimmelsvamp. NESS er sådan et firma. Vi har rådført os om flere firmaer, der påstår at de er eksperter på området og vi har fundet frem til at NESS virkelig kan deres kram indenfor indeklima og skimmelsvamp.