En bolig fyldt med alger og belægning er intet pænt syn. Det er ikke ligefrem indbydende, når du får gæster eller selv søger hjem fra arbejde. Det ser sjusket, ulækkert og usundt ud. Og usundt kan det for sin vis også være. Alger kan beskadige din bolig, give fugt og forringe boligens levestandard.

Derfor skal du holde din bolig fri for alger og belægning. Læs med her og find ud af, hvordan du kan holde boligen fri for alger og belægning mest effektivt.

Rengør hyppigt med vand

Facaden skal renses og rengøres. Det gøres ved at spole facaden og lægge knofedt i om nødvendigt. Du kan også søge hjælp til facaderens. Det er absolut muligt at gøre selv, hvis du husker at rense boligen for alger og andet belægning hyppigt. Har du ladet boligen stå til eller købt en bolig, der ikke er blevet passet ordentligt? Så vil der formentlig være brug for professionel hjælp. Du kan gøre det selv, men det tager meget længere tid, end du i første omgang regner med.

Det er desuden værd at lægge stærkt mærke til, om huset har tendens til at danne alger og belægning, når du shopper hus. Kan du undgå en bolig med algedannelse og fugt, er der selvfølgelig at foretrække. Alt andet ville være fjollet.

Giv boligen masser af sol

Et super redskab til at gøre boligen mindre fugt og fuld af alger er sol. Solens stråler tørrer og fjerner dannelse af fugtige alger. Her kan det blive nødvendigt at fjerne et træ eller nogle grene i baghaven. Et hus i konstant skygge, hvor luftfugtigheden er høj, er algernes livret. Sørg derfor for at give din bolig masser af sol, særligt de områder, hvor algerne hyppigst dannes. Solen er klart det billigste redskab til at holde algerne borte. En hurtig klipning af grene eller fældning af et træ giver pludselig en mere frisk og sund bolig.

Fjern nye dannelser af alger

Gør det til en vane, at du fjerner algerne, når de danner sig. Rengøring er nødvendig. En stresset hverdag lader dig dog ikke altid bruge en time eller to på at spole og skrubbe huset, terrassen og fliserne fri for alger. Du kan derfor bremse algedannelse, hvis du blot fjerner de alger, der netop har dannes sig. Det kan gøres ved at skrubbe eller bruge en hård kost – som materialet kan holde til.

Behandles det hyppigt, vil algerne få langt dårlige levevilkår. Der er ikke tid til at formere sig og fugte boligen. Det er dog kun en symptombehandling. En større rengøring og rensning er nødvendig, når algerne er begyndt at danne sig på ny. Tag eventuelt kontakt til en professionel, hvis du ikke kan holde algerne borte i mere end et par måneder ad gangen.