Den industrielle indretningsstil stiger i popularitet, og den er gennem de seneste par år blevet indretningsinspiration i mange danske hjem. Hvis du er en af dem, som gerne vil have et mere industrielt hjem, så har du måske allerede undersøgt, hvordan du kan inkorporere det i dit eget hus. Her kan du blandt andet læse om, hvordan du kan bruge microcement i dit hjem.

Få et flot og holdbart gulv med microcement

Microcement er en nem og billig måde at få et industrielt touch ind i hjemmet. Microcement er et tyndt lag cement, som kan laves som den endelige finish på de fleste overflader. Det betyder, at du ikke behøver at rive dit gamle gulv op for at lægge cementgulv. I stedet kan du slibe gulvet ned og tilføje microcement på overfladen af gulvet. Microcement er en holdbar løsning, som kan holde i mange år, hvis det laves ordentligt. Det vigtigste er at klargøre overfladen ordentligt, så microcementen har mulighed for at binde til overfladen ordentligt. Med microcement gulv får du det flotte cementgulv, som laver det perfekte fundament til den industrielle indretning.

Fordele ved microcement

Der findes mange fordele ved microcement udover det flotte resultat. Hvis du installerer gulvet ordentligt, kan du hurtigt mærke de mange fordele, som findes ved microcement. Cementen laver en hård overfalde, som gør gulvet modstandsdygtig over for slid. Derudover er microcement også vandafvisende, som gør det egnet i badeværelset, hvor der er meget fugt. Hvis du ikke er meget til den grå farve, som cement naturligt er, kan du sagtens få microcement i flere farver. Du kan nemt tilføje forskellige farver til cementen, så du kan tilpasse farven til resten af rummet og indretningen. Du kan sagtens bruge flere forskellige farver cement i samme rum. På badeværelset, kan brusekabinen for eksempel være en anden farve end resten af badeværelset. Hvis du er bange for at det bliver for voldsomt med flere farver, kan du holde dig til mere naturlige toner. Det kan være farver som hvid, grå, beige eller sort.

Få et resultat, som holder i mange år

Når du endelig finder penge og tid til at renovere dit hjem, vil man typisk gerne have, at resultatet holder så længe som muligt. Fordi cement er kendt for at være stærkt og holdbart, kan du forvente en lang levetid på gulvet. Hvis du sørger for at klargøre overfladen inden påføring af cement, vil det binde bedre og have en længere levetid. Efter pålægningen kan du selv gøre meget for at forlænge levetiden på gulvet. Når du skal rengøre gulvet, anbefales det at undgå hårde kemikalier, men i stedet holde sig til vand og sæbe, hvis man kan. Hvis du gerne vil have en mindre ru overflade på gulvet, kan du bruge flydende voks til at udjævne gulvets overflade. Du behøver ikke at bruge meget voks, da det kan give et glat gulv. Hvis du gerne vil vedligeholde gulvet bedst muligt, skal du bruge voksbehandling et par gange om året, så overfladen ikke når at blive nedslidt.