Vi ved alle, at et godt tag er en integreret del af beskyttelsen af den strukturelle integritet af vores hjem. Det handler ikke kun om at holde regn og sne ude; det handler også om at holde irriterende skadedyr, affald og endda alger ude! Hvis du er som mange andre husejere, undrer du dig måske over, hvorfor det er så vigtigt at behandle dit tag for alger. Lad os se nærmere på, hvorfor denne type vedligeholdelse bør stå øverst på din liste. 

Hvad er alger? 

Alger er simple planter, der danner kolonier i fugtige miljøer. De kan variere i størrelse, form og tekstur afhængigt af arten, men de er normalt grønne eller brune i farven. En almindelig algeart, der findes på tage, er Gloeocapsa magma, som producerer et sortgrønt, skorpet materiale (kendt som “tagalger”), der med tiden kan misfarve tagsten og fliser. 

Hvorfor behandle dit tag for alger? 

Hovedårsagen til, at du bør behandle dit tag mod alger, er, at det vil være med til at bevare dets levetid. Alger kan svække tætningsmaterialet omkring helvedesild og fliser, hvilket gør det muligt for vand at sive igennem til de underliggende strukturer i dit hus. Dette kan føre til dyre reparationer senere hen, hvis det ikke behandles. Desuden kan algevækst medføre, at dit tag med tiden bliver misfarvet eller plettet, hvilket gør det mindre attraktivt ud fra et æstetisk synspunkt. Hos Facaderens finder du fagfolk, der kan hjælpe dig med det. 

Sådan behandler du dit tag mod alger 

De fleste eksperter anbefaler at bruge en kombination af manuel rengøring og kemisk behandling, når man skal behandle tagalger. Start med at bruge en højtryksrenser eller en børste med bløde børster til at fjerne alle synlige tegn på vækst på dit tags overflade. Påfør derefter et specifikt formuleret algemiddel direkte på eventuelle tilbageværende pletter af alger – dette vil være med til at sikre, at de ikke kommer tilbage lige foreløbig! Som altid skal du sørge for at læse alle sikkerhedsinstruktioner, før du anvender kemikalier på dit tag. 

Konklusion

Behandling af dit tag for alger bør være en af dine topprioriteter, når det kommer til vedligeholdelse af dit hjem. Ikke alene vil det hjælpe med at bevare den strukturelle integritet af dit hjem ved at forhindre vandskader i at opstå på grund af svækkede tætningsmaterialer omkring tagshingles og fliser; men det vil også holde dit tag i bedste stand fra et æstetisk synspunkt! En kombination af manuel rengøring og kemisk behandling vil hjælpe med at holde eventuelle eksisterende pletter væk for altid – husk blot at du altid skal læse alle sikkerhedsinstruktioner før påføring! Med regelmæssig vedligeholdelse kan du nyde et sundt og smukt tag i mange år fremover!