Indretning er en hel kunstart, og uanset hvor godt styr du har på det, er der alligevel nogle klassiske indretningsfejl som mange af os begår. Heldigvis er det ting der er nemme at rette op på, hvis du blot kender dem.

  1. For meget nips i hjemmet

Der findes så meget smukt nips derude, og det kan være svært ikke at lade sig rive med når man går rundt i en bolig forretning. Men hurtigt overtager dit nips indretningen, og det bliver svært at holde den røde tråd. Overfyldte overflader kan også hurtigt få hjemmet til at virke rodet.

Prøv at hold igen, og sæt en grænse for, hvor meget nips der må stå på hylden, reolen og i vindueskarmen. Finder du alligevel nogle nye smukke vaser, som du ikke kan stå for, så byt dem ud med de gamle.

  1. Alle vægge er tomme

Hvis alle væggene i dit hjem står som store bare overflader, kan rummet virke upersonligt. Tag kampen op med de tomme vægge, og find en lækker løsning med hylder, en billedvæg eller mal en væg i en skøn farve.

  1. Alle møbler står langs væggene

Det kan være svært at lade være med at placere alle dine møbler langs væggene. Det er ofte den lette løsning, men har du et stort rum, kan du udnytte pladsen langt bedre, ved at flytte møblerne ud i rummet.

  1. Der mangler farver

Sort, hvid, beige og grå er altid sikre valg, og derfor ender mange med at købe alt i netop disse farver. Det betyder også, at alt flyder sammen og intet skiller sig ud. Farver er med til at skabe personlighed og stemning, og du skal derfor ikke være bange for at inddrage farver i din indretning. Enten ved at male en væg, eller vælge nips og tekstiler i en betagende nuance.

  1. Mange forskellige materialer

Har du mange forskellige materialer eller træsorter i din indretning, kan det ødelægge æstetikken. Prøv at hold det simpelt og lav gentagelser gennem alle rum. Er alle dørhåndtag eksempelvis i messing, kan dine greb i køkkenet være det samme.

  1. Der er ikke den rigtige belysning

De færreste tænker over, hvor stor en betydning det rigtige lys har for indretningen. Det ender tit ud i, at du har for få lamper, som ikke afgiver det rigtige lys til rummet. Tænk over dit behov og hvilken stemning du ønsker, inden du vælger lamper.

  1. Der mangler en plan for indretningen

En opsummering af de 6 forrige fejl, er at der tit mangler en overordnet plan for indretningen. Prøv at lav en inspirationstavle, og visualiser de farver og materialer du godt kan lide. Indsæt billeder af indretninger du synes er pæne og brug det som inspiration. Det kan give en god ide om, hvad du skal gå efter, når du er ude at handle møbler og nips.